«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πολιτική και να εμβαθύνει την δημοκρατία της» τόνισε από τη Λάρισα με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος θα περιοδεύσει σε όλη τη Θεσσαλία τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

“Το Brexit θα επηρεάσει την πολιτική κατάσταση και το μέλλον της Ευρώπης, που εκτός από την προσφυγική και την οικονομική κρίση, έχει να αντιμετωπίσει την ακραία λιτότητα και την έλλειψη δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πως «η κατάσταση βοηθά στην άνοδο της ακροδεξιάς».

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα θετικά στοιχεία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «το πλεόνασμα των 20 δις ευρώ, την αναδιανομή των βαρών και την ανακούφιση των αδύναμων, την ανάταση του συστήματος υγείας, το συμμάζεμα του χώρου των ΜΜΕ, την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την συνταγματική αναθεώρηση».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπεύθυνο του κόμματος στη Θεσσαλία κ. Ζήση Καπράνα, κάνοντας μια σύντομη αυτοκριτική , δέχθηκε πως «έχουν γίνει λάθη και υπάρχουν ατέλειες και επόμενος στόχος είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη που ταλαιπωρείται, όπως παραδέχθηκε ο κ. Ρήγας, λόγω της δομής του Δημοσίου τομέα. Στόχος μας είναι το πλεόνασμα να απαλύνει αυτούς που επλήγησαν από τα μέτρα και θα καταβληθούν προσπάθειες από το Φθινόπωρο να αποκατασταθεί η καταβολή του ΕΚΑΣ».

Προ των ευθυνών τους έβαλε τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής στο θέμα της ψήφισης του εκλογικού νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες προς συζήτηση, ενώ σημείωσε πως «δεν υπάρχουν καθυστερήσεις για το Συνέδριο για το οποίο είναι έτοιμες οι θέσεις του κόμματος εδώ και 2 μήνες και θα είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες».

Ο κ. Παναγιώτης Ρήγας το μεσημέρι είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων προκειμένου να ακούσει τα προβλήματά τους και ως κόμμα να συμβάλλει στην επίλυσή τους.

Το απόγευμα ο κ. Ρήγας θα έχει συνάντηση με τη Γραμματεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και στις 8.30 το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο με θέμα «Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις».

ert.gr