Οριστικό τέλος στην μάστιγα της κυκλοφορίας πάσης φύσεως τροχοφόρων στους πεζόδρομους της πόλης που πλήττουν την εικόνα της και αποτελούν πηγή ρύπων και κινδύνων για τους διερχόμενους και όσους δραστηριοποιούνται στο κέντρο, φιλοδοξεί να βάλει το 2017 ο Δήμος Λαρισαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr, ο σχεδιασμός του Δήμου προβλέπει την εγκατάσταση συστημάτων αποτροπής εισόδου με αναδυόμενες μπάρες, οι οποίες θα κατεβαίνουν μόνο σε συγκεκριμένες ώρες και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως είναι π.χ. η είσοδος ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος.

Στο πλαίσιο του νέου κανονισμού λειτουργίας των πεζοδρόμων η δημοτική αρχή θα κάνει διάλογο με τους επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις στο κέντρο ώστε να συμφωνηθεί το πρωινό ωράριο εφοδιασμού των καταστημάτων τους.

Πέραν του συγκεκριμένου ωραρίου όποιο όχημα εντοπίζεται να κινείται σε πεζόδρομο θα δέχεται κατ΄ευθείαν κλήση από την δημοτική αστυνομία.

Επιπλέον, στα πλαίσια της διευκόλυνσης των μόνιμων κατοίκων του κέντρου, θα γίνει προσπάθεια αύξησης των μόνιμων θέσεων στάθμευσης καθώς και συζήτηση με τους ιδιοκτήτες πάρκινγκ για καλύτερες τιμές σε όσους επιλέγουν να σταθμεύουν σε αυτά.