Αφρισμένα και μαυρισμένα εμφανίζονται εδώ και ημέρες τα νερά του Τιταρήσιου ποταμού που διασχίζει τις επαρχίες  Ελασσόνας και Τυρνάβου και καταλήγει στον Πηνειό.
Πρόκειται για παραπόταμο του Πηνειού, από τα νερά του οποίου υδροδοτούνται χωριά και πόλεις της Θεσσαλίας και αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα  καλλιεργειών. Προφανώς, όλα αυτά είναι άγνωστα σε όσους μόλυναν τα νερά του, με λύματα και βοθρολύματα  με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μια ντροπιαστική εικόνα και με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Είναι  χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στον Τιταρήσιο ποταμό τα τελευταία χρόνια , ότι δεν συναντάς αμφίβιους οργανισμούς, ούτε ίχνος ψαριού, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και ειδικότερα του πρώην δήμου  Ποταμιάς, το ποτάμι αποτελούσε πηγή ζωής για τα χωριά. «Κάποτε ψαρεύαμε και πιάναμε τα καλύτερα ψάρια. Σήμερα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα αμφίβιος οργανισμός. Όλα αυτά εξαιτίας της ρύπανσης που δέχεται το ποτάμι τα τελευταία χρόνια».

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες να σταματήσουν άμεσα την μόλυνση του ποταμού και να τιμωρήσουν παραδειγματικά όλους αυτούς που μετατρέπουν σε μια απέραντη χαβούζα τον Τιταρήσιο.
Κλιμάκιο της  Διεύθυνσης  Υγιεινής και Περιβάλλοντος  της  Περιφέρειας  Θεσσαλίας  προχώρησε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους των μολυσμένων νερών του Τιταρήσιου, προκειμένου να εντοπίσουν την εστία η τις εστίες μόλυνσης του ποταμού και του περιβάλλοντος.
Για την κατάσταση του Τιταρήσιου ενημερώθηκε και ο περιφερειάρχης  Θεσσαλίας  κ. Κώστας  Αγοραστός που βρίσκεται στην Αθήνα, ζητώντας από τα στελέχη της περιφέρειας να εντοπισθούν οι εστίες  μόλυνσης του ποταμού και να εφαρμοστεί η νομοθεσία.
Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες  της Θεσσαλίας  να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν γίνονται  μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων που βλάπτουν το περιβάλλον. » Κάναμε αγώνα να αναδείξουμε  ως πράσινη περιφέρεια τη Θεσσαλία. Το περιβάλλον  είναι το σπίτι μας.  Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να ρυπαίνει το περιβάλλον, επεσήμανε, στην ΕΡΤ Λάρισας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας  Αγοραστός.

ert.gr