Στα πλαίσια των διδακτικών επισκέψεων του σχολείου, μαθητές/τριες της Γ΄ Τάξης του ΓΕΛ  Φαλάνης επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας.

Oπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "αρχικά υπήρξε μια παρουσίαση - ενημέρωση σχετικά με τη Σχολή της Ιατρικής, τα έτη σπουδών, τα μαθήματα, τα προγράμματα Erasmus, τα μεταπτυχιακά προγράμματα κ.ά., και ακολούθησε επίσκεψη στο εργαστήριο της Φαρμακολογίας όπου οι μαθητές βίωσαν ένα εκπληκτικό πειραματικό μάθημα.

Η κ. Ασπροδίνη Ευτυχία, αν. καθηγήτρια Φαρμακολογίας, μας υποδέχθηκε στο εργαστήριο της και μας μύησε στο νευρικό σύστημα  με μια πολύ διαφωτιστική παρουσίαση με θέμα: "Εγκέφαλος: Αλήθεια και Ψέματα".

Στη συνέχεια με την καθοδήγησή της οι μαθητές κλήθηκαν να προβούν σε αφαίρεση εγκεφάλου από πειραματόζωο. Η δράση αφορούσε σε τομή του εγκεφάλου και μελέτη του ιππόκαμπου.

Το εργαστήριο αυτό υπήρξε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές γιατί ήρθαν σε επαφή με πραγματικά ιατρικά πειράματα.

Θεωρούμε υποχρέωση να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κ Ασπροδίνη για το μοναδικό βιωματικό εργαστήριο που μας παρείχε.

Επίσης ευχαριστούμε την κ. Δεληζήση για την άψογη διοργάνωση της επίσκεψης. Αυτές οι δράσεις της Ιατρικής Σχολής αποτελούν σημαντικό στοιχείο εκπαίδευσης συνδέοντας την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με την Τριτοβάθμια και νοιώθουμε τυχεροί που μπορέσαμε να συμμετέχουμε.

Οι συνοδοί καθηγητές

Ταμπαξή -Παπαδόντα Ασπασία  Φυσικός Msc

Χαδουλίτσης Ιωάννης Χημικός Msc"