Σε παράσταση διαμαρτυρίας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης προχώρησαν σήμερα μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που επιχειρούνται στα ΕΠΑΛ.
Τους μαθητές που ζήτησαν και συναντήθηκαν με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας και την υπεύθυνη των ΕΠΑΛ, συνόδευαν και καθηγητές του σχολείου.
Σε δηλώσεις τους ο καθηγητής του 7ου ΕΠΑΛ κ. Βασίλης  Μητσιάκος υποστήριξε τα εξής: «Σήμερα διαμαρτυρόμαστε για την μεταφορά των τομέων του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας σε άλλα σχολεία της πόλης. Θεωρούμε απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει .

Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για ένα παιδί είναι επώδυνη, φανταστείτε πόσο επώδυνο είναι  για 120 με 130 παιδιά. Ειδικά για παιδιά τα οποία δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις, τους αναγκάζουν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, να αλλάξουν καθηγητές, να αλλάξουν όλη τη σειρά τους, με αποφάσεις για τις οποίες δεν ρωτήθηκαν ούτε τα παιδιά ούτε οι καθηγητές, ούτε οι γονείς.

Ήδη, οι γονείς έχουν κάνει ένα ψήφισμα, το οποίο έχει κινητοποιηθεί στον τοπικό τύπο και ζητάνε απαντήσεις στις ερωτήσεις τις οποίες θέτουνε και ζητάνε το λόγο για τον οποίο μεταφέρονται οι τομείς αυτοί στα άλλα ΕΠΑΛ. Είναι απαράδεκτο σε μια πόλη των 120 χιλιάδων κατοίκων, ένας τομέας να είναι μόνο σε ένα σχολείο. Θα πρέπει να υπάρχουν τομείς σε όλα τα σχολεία της Λάρισας ώστε το παιδί να μπορεί να επιλέξει, το σχολείο στο οποίο θέλει να φοιτήσει».


ert.gr