Η ομάδα χορού OFF ART και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, διοργανώνουν την πρώτη παρουσίαση του project Φιλαναγνωσία,
την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, στο θέατρο ΟΥΗΛ.
Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, θα παρουσιάσουν το αγαπημένο τους βιβλίο μπροστά σε κοινό, επιλέγοντας τον τρόπο που θα κάνουν την παρουσίαση. Ατομικά, σε δυάδες ή ομαδικά, απλά με το λόγο, ή με τη βοήθεια κάποιας μορφής τέχνης π.χ. με μουσική, βίντεο κτλ.
Η χρήση των επιπλέον μέσων θα είναι συνδυαστική, αναδεικνύοντας την έμπνευση που τους έδωσε το συγκεκριμένο βιβλίο.
Αγαπημένα τους βιβλία θα παρουσιάσουν οι:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΤΡΑΚΟΥΛΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΑΚΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΦΑΝΤΑΝΑ (Σχολή ΚΑΡΑΒΑΝΑ) και ΜΑΡΚΕΛΑ ΤΑΣΙΑΝΑ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΣΣΩΝΗΣ (φροντιστήριο ΝΟΥΣ)
Η Φιλαναγνωσία, προτάθηκε στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ OPEN NIGHTS, ένα διακαλλιτεχνικό Φεστιβάλ τεχνών και πολιτισμού, που φέτος είχε το θέμα της τροφής, υλικής και πνευματικής και τίτλο (Σ)τροφή.
Η Φιλαναγνωσία, ως αυτόνομη δράση ξεκινά την πορεία της εκτός Φεστιβάλ, με κεντρικό στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας, αλλά και την καλλιέργεια της δημιουργικής συνδυαστικής σκέψης στους εφήβους.
Φιλοδοξεί επίσης, να συνεχίσει την συζήτηση που άνοιξε το Φεστιβάλ, που αφορά σε εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης βιβλίων.
Το project γίνεται με την ενεργή υποστήριξη του λογοτεχνικού περιοδικού Θράκα και του διαθεματικού φροντιστηρίου ΝΟΥΣ.
Είσοδος ελεύθερη.