Ενθουσιασμός και χαμόγελα επικρατούν στα δωρεάν μαθήματα κολύμβησης που υλοποιούνται στο κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Δ/νση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί για πρώτη φορά στους παιδικούς σταθμούς το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις με τη υποστήριξη έμπειρων γυμναστών και διεξάγεται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη τις ώρες 14:30-15:30.
Πρωτοφανής ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος των γονέων των φιλοξενούμενων παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων για συμμετοχή των προνηπίων στα  μαθήματα κολύμβησης ενώ είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου, να  ενημερωθούν για το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά  και να λάβουν  τις ανάλογες οδηγίες.
Παρόντες και υποστηρικτές του προγράμματος είναι ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης και η  Δ/ντρια της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων Σταυρούλα Μπαξεβάνου, οι οποίοι απολαμβάνουν κάθε φορά τον ενθουσιασμό των λιλιπούτειων κολυμβητών.