Ενώ η χθεσινή εισβολή Χρυσαυγιτών και άλλων στο στρατόπεδο «Ζώγα Αρσενίου», με το γκρέμισμα κάποιων σκηνών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υπό κατασκευή προσφυγικό καταυλισμό κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δύο είναι τα προβλήματα της 1ης Στρατιάς ενόψει της μετακίνησης των προσφύγων από την Μάνδρα.

Το πρώτο η σχεδόν βέβαιη ματαίωση εκμίσθωσης της «Χαρτομάζας», λόγω των επιφυλάξεων που εξέφρασε ένας από τους ιδιοκτήτες του ακινήτου. Και το δεύτερο η υδροδότηση του στρατοπέδου στο Κυψελοχώρι.

Ήδη έγινε γνωστό ότι οι πρόσφυγες που θα κατέληγαν για εγκατάσταση στην πρώην «Θεσσαλική χαρτοποιία», θα οδηγηθούν τελικά στην πρώην αντιπροσωπεία του Μόζα στο Βόλο.

Σε ότι αφορά την υδροδότηση του «Ζώγα Αρσενίου», ο Δήμος Τεμπών κατάστησε σαφές ότι το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης δεν επαρκεί για την υδροδότηση του καταυλισμού και ως εκ τούτου ο στρατός προσανατολίζεται στην δημιουργία γεώτρησης.

Τούτων δοθέντων η μεταφορά των προσφύγων από την Μάνδρα για την τοποθέτηση εκεί των διακοσίων οικίσκων θα πάρει ακόμα κάποιες μέρες. Πάντως, με δεδομένες και τις χθεσινές αντιδράσεις κατοίκων και άλλων στο Δήμο Τεμπών, τίποτα δεν είναι βέβαιο για τον καταυλισμό στο Κυψελοχώρι…