Στο ενδεχόμενο να έχουν εκλυθεί στην ατμόσφαιρα βαρέα μέταλλα και άλλες τοξικές ουσίες αναφέρεται σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και γιατρός Μάριος Ξηρομερίτης, σχετικά με την πυρκαγιά στην Β’ ΔΟΥ Λάρισας.
Χαρακατηριστικά αναφέρει:
Είναι μια άλλη οπτική την οποία ως γιατρός οφείλω να αναδείξω στην πυρκαγιά του κτιρίου της ΔΟΥ Λάρισας !Είναι γνωστό το κτίριο αυτό, πως ξεκίνησε ως εμπορικό κέντρο και άλλαξε δραστηριότητα στην συνέχεια !Είναι επίσης γνωστό ότι εσωτερικά τα περισσότερα υλικά αφορούσαν γυψοσανίδες και ψευδοροφές και μονωτικά υλικά .
Φυσικά δεν είναι μόνο ο αμίαντος που εισπνεόμενος είναι άκρως επικίνδυνος αλλά πρέπει να μάθουμε και για άλλα υλικά που καιόμενα εκλύουν βαρέα μέταλλα και άλλα τοξικά μόρια !
Είναι πιστεύω ιατρικά σωστό -επειδή η πυρκαγιά αυτή άφησε «πίσω» υλικά που βρίσκονται εντός του κτιρίου – να διερευνηθεί από ειδικούς γνώστες των υλικών (ΤΕΕ, ΤΕΙ, χημικούς , ιατρούς ,παραγωγών των υλικών αυτών και άλλοι ειδικοί επί του θέματος ) αν φέρουν αμίαντο για να γνωρίζουμε αν χρειάζεται για λόγους δημόσιας υγείας να αφαιρεθούν και να μεταφερθούν εκτός κατοικημένης περιοχής το συντομότερο δυνατόν !
Πιστεύω ότι ο δήμος Λαρισαίων πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να συντονίσει αυτές τις κινήσεις και να διαφυλάξει την κανονικότητα και την ποιότητα ζωής στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο του δήμου μας !