Εκδήλωση με θέμα τις «Σύγχρονες Πολιτικές για την προστασία της Οικογένειας» διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λάρισας και η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο Larissa Imperial, εκεί όπου βρέθηκε η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη που απηύθυνε χαιρετισμό μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια στην Ελλάδα.
Στον χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής: «Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στη Λάρισα. Είναι μία σημαντική η πρωτοβουλία σας. Η οικογένεια παραμένει το πιο σημαντικό κύτταρο της κοινωνίας συνεπώς οι πολιτικές για την προστασία της είναι καθοριστικές για τον συνολικό κορμό μια χώρας.
Πρέπει να εξελίσσονται λοιπόν οι πολιτικές όπως και η οικογένεια στο χρόνο. Στη δουλειά μου καθημερινά συνεργάζομαι με ένα πλήθος γυναικών που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να ανταποκριθούν ως μητέρες, σύζυγοι και εργαζόμενες.
Αυτή τη στιγμή η οικογένεια παλεύει μόνη κόντρα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η χώρας. Υπάρχουν σύνθετα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα. Υπάρχουν πολλές οπτικές που τα άξια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν δουλέψει. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την πρόσκληση και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Στη συνέχεια τις εκδήλωσης παρουσίασαν τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση και την προστασία της οικογένειας η κ. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς, η κ.Φωτεινή Αραμπατζή, Βουλευτής Σερρών, η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β΄Αθηνών, η κ. Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής Β΄Αθηνών, η κ. Άννα Καραμανλή , Βουλευτής Β΄Αθηνών, η κ. Κατερίνα Μάρκου, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και η κ. Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης.
Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τη Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κ. Μαρία Συρεγγέλα και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας, κ. Χρήστο Καπετάνο.

tinealarissa.gr