Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Πυροσβεστικό Σώμα, στο διάβα των δεκαετιών, έχει αποδείξει ότι διαθέτει στελέχη όχι μόνον με υψηλή κατάρτιση αλλά, πρωτίστως, με υψηλή συνείδηση του καθήκοντος. Αυτό αποδεικνύουν οι ηρωικοί θάνατοι πυροσβεστών που με αυταπάρνηση και πνεύμα αυτοθυσίας έπεσαν στο καμίνι της φωτιάς για να σώσουν συνανθρώπους μας. Η θυσία τους συνιστά φωτεινό παράδειγμα σύγχρονου αλτρουισμού και προσφοράς, σε εποχή που τα αρνητικά πρότυπα υπερισχύουν ποσοτικά των θετικών. Γνωρίζω ότι για τις οικογένειές τους το κενό δεν αναπληρώνεται με κανέναν φιλόφρονα λόγο, ωστόσο, ας είναι βάλσαμο στις καρδιές τους ότι οι άνθρωποί τους έφυγαν ως ήρωες.
Η φετινή επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιείται στη βαριά σκιά της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι, όπου θρηνήσαμε σχεδόν εκατό νεκρούς από τη λαίλαπα του πυρός. Θλιβερό γεγονός και προσβολή στη μνήμη τους αποτελούν υπουργικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια απόσεισης των ευθυνών της κυβέρνησης και της περιφερειάρχη Αττικής.
Είναι βέβαιο, δεδομένων των κλιματολογικών αλλαγών και των γεωμορφολογικών συνθηκών της χώρας μας πως η απειλή των μεγάλων πυρκαγιών θα συνεχίσει να υφίσταται. Για το λόγο αυτό, ως έμπρακτη εκδήλωση του απαιτούμενου σεβασμού προς τους νεκρούς πυροσβέστες και πολίτες, επιβάλλεται η ενίσχυση του ΠΣ, ο επαρκής εξοπλισμός του με μέσα και η στελέχωσή του με ικανό προσωπικό, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στο κρίσιμο έργο που του έχει εμπιστευθεί η πολιτεία».