«Η παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών, παρά την καταρρακτώδη βροχή, δείχνει την πίστη του λαού μας και τον σεβασμό του στην ορθόδοξη κληρονομιά μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αναλήψεως στη Συκιά Ελασσόνας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «η ορθόδοξη παράδοση είναι πλούτος για την Ελλάδα. Σ’ αυτήν συμπυκνώνεται η συσσωρευμένη σοφία αιώνων του λαού μας, και χάριν σ’ αυτήν διατήρησε αλώβητη την εθνική της ταυτότητα, παρά τις ιστορικές περιπέτειες που πέρασε και την μακρόχρονη σκλαβιά που υπέστη.

Αλλά και σήμερα, σε εποχές που η ταυτότητά μας βρίσκεται και πάλι εν τω μέσω πολλαπλών προκλήσεων, είναι φανερό ότι συντελείται μια αργή αλλά ορατή στροφή των Ελλήνων στον πλούτο της ορθόδοξης παράδοσης.

Πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση, καθώς κατ’αυτόν τον τρόπο αντλούμε δύναμη στρεφόμενοι στις βαθιές και ισχυρές ρίζες που έχουμε αποκτήσει στο διάβα της ιστορίας.

Είναι δε ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι αυτές τις διαθέσεις τις ενστερνίζονται ολοένα και περισσότεροι νέοι, δείγμα των μεγάλων αλλαγών που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, η οποία ξεπερνά επιτέλους ιδεοληψίες και παρωχημένες αντιλήψεις παλαιότερων δεκαετιών, που εμφανίζονταν με τον μανδύα του προοδευτισμού».

Στον πανηγυρικό εσπερινό στην γυναικείο μοναστήρι της Ανάληψης προέστη, μετά από πρόσκληση του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ.