Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαρσάλων της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αν θα έβαζα έναν τίτλο στις εξαγγελίες παροχών του πρωθυπουργού, υπό το βάρος της δημοσκοπικής του κατάρρευσης, αυτός θα ήταν η λαϊκή ρήση “Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι”! Αφού έκοψε συντάξεις, έκοψε ΕΚΑΣ, αύξησε τις εισφορές και τη φορολογία, τώρα επιστρέφει ένα μικρό μέρος αυτών και πανηγυρίζει με διαγγέλματα. Θυμίζω ότι όταν η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά μοίρασε 500 εκατομμύρια ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, η τότε αντιπολίτευση μίλαγε για “ψίχουλα” και “καθρεφτάκια”. Σήμερα, ένα εφάπαξ επίδομα, που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι της τάξης των 300 ευρώ, ο κ. Τσίπρας ανερυθρίαστα το βαφτίζει “13η σύνταξη”. Βεβαίως, αν ανατρέξει κανείς στην πρόσφατη ιστορία θα δει ότι καμία κυβέρνηση δεν κέρδισε εκλογές με τέτοιου είδους παροχές.

Επειδή, όμως, πολλοί υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού αναδύει άρωμα εκλογών, απαντούμε “ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα”. Όχι αύριο, αλλά χθες μπορεί να προκηρύξει εκλογές; Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο καλύτερα για τη χώρα. Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόσο μεγαλύτερη η ζημιά για τη χώρα. Γι αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ζητούμε άμεσα την προσφυγή στις κάλπες, παρουσιάζοντας τη “Συμφωνία αλήθειας” στους πολίτες».
Νωρίτερα, ο κ. Χαρακόπουλος καλωσόρισε στα Φάρσαλα τον Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτή Αττικής, κ. Μάκη Βορίδη ως «ένα από τα πιο μαχητικά στελέχη της παράταξης, και δεινό ρήτορα που είχε να ακούσει η Βουλή από την εποχή του Κωστή Στεφανόπουλου».