Στην αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος -παρά τις όποιες αδυναμίες του- αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου των «Εκπαιδευτηρίων Ράπτη» στο κοινοβούλιο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, απευθυνόμενος στα παιδιά που ξεναγήθηκαν στους χώρους της βουλής και ενημερώθηκαν για τον τρόπο που νομοθετεί, εξήγησε ότι «η ουσιαστική δουλειά γίνεται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές που συνεδριάζουν πολλές φορές ταυτόχρονα, οπότε η εικόνα των άδειων εδράνων στην Ολομέλεια δεν συνεπάγεται αυτόματα και ότι οι βουλευτές αδιαφορούν για το νομοθετικό έργο. Μπορεί να συμβαίνει και αυτό, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι βουλευτές εκλέγονται με την ψήφο μας, άρα είναι καθρέπτης της κοινωνίας. Όταν ελέγχουμε τους βουλευτές ας ελέγξουμε και τους εαυτούς μας εάν κάνουμε τη σωστή επιλογή την ώρα που βρισκόμαστε στο παραβάν του εκλογικού κέντρου μόνοι μας με τη συνείδησή μας».  

Ο κ. Χαρακόπουλος προέτρεψε τις μαθήτριες και τους μαθητές να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και να ακούν τους καθηγητές τους, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η μόρφωση στη ζωή κάθε ανθρώπου στο δυτικό κόσμο: «Δεν ξέρω αν ακούσατε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Μισέλ Ομπάμα, της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ προς τους Αμερικανούς, όπου αναφέρθηκε και στην αξία των εφοδίων με καλές σπουδές που μπορούν να οδηγήσουν οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως καταγωγής και αφετηρίας, στην πραγματοποίηση των ονείρων του, ακόμη και στον Λευκό Οίκο. Εύχομαι να έχετε καλή πρόοδο και να μπορέσετε να κάνετε ότι επιθυμείτε στη ζωή σας».