«Αν και θα έπρεπε να είναι κοινός τόπος, εντούτοις, όπως φαίνεται, πολλοί είναι εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται ότι η πρωτογενής παραγωγή είναι το κλειδί για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της ελληνικής επαρχίας. Έτσι όμως χάνεται και η ελπίδα για τον τόπο στο σύνολό του. Μόνο αν αναδείξουμε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας θα μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε το άρμα της οικονομίας από την ύφεση και τη στασιμότητα». Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμά του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την πραγματοποίηση της 1ης ημερίδας που συνδιοργανώνεται από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης & Τυποποίησης Βάμβακος και τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος με θέμα «Ποιότητα Ελληνικού Βαμβακιού» στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος στην Καρδίτσα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση, στην οποία κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραβρεθεί, εκφράζει τη χαρά και την ικανοποίησή του, «διότι ο δρόμος που ανοίξαμε κατά τη θητεία μου ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα, με την καθοριστική συμβολή του Προϊσταμένου κ. Μωχάμεντ Νταράουσε, αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Είναι για πρώτη φορά που επίσημος φορέας στο κέντρο της παραγωγής γνωμοδοτεί, κατευθύνει και συντονίζει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε το προϊόν να αποκτήσει την ταυτότητα που απαιτείται, κρίσιμο χαρακτηριστικό κατά την πώληση του τελικού προϊόντος στις διεθνείς αγορές». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χαρακόπουλος είχε τιμηθεί από τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλό με την επίδοση αναμνηστικής πλακέτας στις 13.05.2014 γιατί με απόφασή του ως αναπληρωτή υπουργού θεσμοθετήθηκε το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα.