Ολοκληρώθηκε για τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά η λειτουργία του προγράμματος «Κυκλοφοριακής Αγωγής προσχολικής και σχολικής ηλικίας» που υλοποιήθηκε από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ένωση  εκπαιδευτών υποψηφίων Οδηγών  Θεσσαλίας  και του Συλλόγου εκπαιδευτών υποψηφίων Οδηγών  Λάρισας
O Δήμος Λαρισαίων και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής      Πολιτικής αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας θέτει ως μια από τις βασικές του προτεραιότητες την καλλιέργεια οδικής συνείδησης από πολύ μικρή ηλικία και ενισχύει με κάθε τρόπο την εκπαιδευτική διαδικασία προς την κατεύθυνση αυτή.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η Πόλη που Μαθαίνει» και μέσα από την διαδικασία εκπαίδευσης των μαθητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν και να βιώσουν συνειδητά, βασικές αρχές ασφαλούς διακίνησης πεζών, επιβατών, ποδηλατιστών, να αξιολογήσουν και να δράσουν συλλογικά για βελτίωση των συνθηκών διακίνησης τους.
Για την σχολική χρονιά 2016-2017  υλοποιήθηκαν 20  επισκέψεις  Παιδικών Δημοτικών Σταθμών και 58 επισκέψεις  Δημοτικών Σχολείων.
Πάνω από 3000 μαθητές επισκέφτηκαν και εκπαιδεύτηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.
Οι μικροί 4χρονοι μαθητές των Παιδικών Σταθμών έγιναν ποδηλάτες    με την βοήθεια της Καθ. Φυσικής Αγωγής και προπονήτριας Ποδηλασίας  κ. Ευαγγέλου Εύης ενώ διδάχθηκαν πώς να περπατούν και να διαπερνούν ένα δρόμο.
Αντίστοιχα οι 10χρονοι μαθητές της Δ’ τάξης κατάφεραν να γίνουν οδηγοί αυτοκινήτων με την βοήθεια των εκπαιδευτών κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και με τις συμβουλές των εκπαιδευτών της Ένωσης υποψηφίων  Οδηγών Θεσσαλίας και την βοήθεια των εκπαιδευτών  του Συλλόγου υποψηφίων Οδηγών Λάρισας.
Μέσα από την διαδικασία εκπαίδευσης των μαθητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν και να βιώσουν συνειδητά, βασικές αρχές ασφαλούς διακίνησης πεζών, επιβατών, ποδηλατιστών, να αξιολογήσουν και να δράσουν συλλογικά για βελτίωση των συνθηκών διακίνησης τους.
Aρωγοί σε αυτή την προσπάθεια οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών και των σχολείων σε συνεργασία με τους  εκπαιδευτές κυκλοφοριακής αγωγής Ευαγγέλου Εύη , Κωστακόπουλο Κων/νο, Δερπάνη Ευγενία, καθώς και τα μέλη από τον Ένωση  εκπαιδευτών υποψηφίων Οδηγών  Θεσσαλίας αλλά και του Συλλόγου εκπαιδευτών υποψηφίων Οδηγών  Λάρισας.