Μικρή πτώση της τιμής των αμνοεριφίων που πωλούνται στο παραδοσιακό κρεοπωλείο παρατηρείται φέτος σε σχέση με πέρυσι, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας Χρήστος Πάσχος.

Ο κ. Πάσχος τονίζει πως η κίνηση του κόσμου στην αγορά είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, με την τιμή στα αρνιά να κινείται μεταξύ 8-9 ευρώ το κιλό στο παραδοσιακό κρεοπωλείο.

Σημειώνει όμως, ότι αυτό που παρατηρείται είναι ότι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερη ποσότητα κρέατος για το Πάσχα, ενώ είναι αρκετοί αυτοί που αγοράζουν μισό αρνί ή μέρος του αρνιού.

Επίσης ο κ. Πάσχος τονίζει πως ακόμα και αυτοί που επιλέγουν να αγοράσουν ολόκληρο το αρνί ή το κατσίκι, ζητούν να είναι λίγα κιλά ώστε να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας, αναφέρθηκε και στο καθεστώς των προσφορών λέγοντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών που αναζητούν έντονα τις προσφορές στα κρέατα που κάνουν οι μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ.

«Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα "κίνημα" προσφορών. Μεγάλη μερίδα του κόσμου που βρίσκεται σε οικονομική στέρηση τρέχει με το φυλλάδιο στο χέρι και πηγαίνει και παίρνει το φθηνό προϊόν χωρίς να βλέπει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά» σημειώνει μεταξύ άλλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ηλίας Σκυλλάκος)