Για την ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 32 του Συντάγματος, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την αποσύνδεση της όλης διαδικασίας, από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μίλησε από το βήμα της Ολομέλειας η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη τρίτη ημέρα της συζήτησης των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Λαρισαία πολιτικός απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε μια εκτεταμένη ιστορική αναδρομή των δραματικών γεγονότων που ακολούθησαν τις πρόωρες εκλογές του 2015, εξαιτίας της μη συμφωνίας της Βουλής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Τι να πρωτοθυμηθώ;

Το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα με το ακατανόητο ερώτημα που τέθηκε στους Έλληνες πολίτες…; Τα capital controls που ακολούθησαν, με τους πολίτες να ξεροσταλιάζουν στα ATM, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη ‘’χρηματική δόση’’ της ημέρας, ύψους 60 ευρώ; Το ‘’mail Χαρδούβελη’’ που άρχισε να φαίνεται σαν απλή ασπιρίνη, μπροστά στην βαριά ‘’χημειοθεραπεία’’ που ετοιμάζατε με το τρίτο Μνημόνιο;», ρώτησε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

Η βουλευτής Λάρισας κατέληξε, ωστόσο, πως ακόμη κι έτσι, το πολιτικό σύστημα της χώρα και ιδίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση φαίνεται να ενηλικιώνονται, ιδίως από την στιγμή που οι πολίτες αντιλήφθηκαν πως «οι ‘’νέοι’’, δεν διέθεταν ούτε ‘’λεφτόδεντρα’’, ούτε νέους τρόπους εκβιασμού των οικονομικών μας εταίρων, όπως υπόσχονταν, κι ότι ούτε τα Μνημόνια τελικά σκίστηκαν με ένα νόμο κι ένα άρθρο».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε σε εύλογη πρόταση συνταγματικής τροποποίησης, που δεν έγινε αποδεκτή από τη ΝΔ, του τέως βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, με την οποία προβλεπόταν ορισμός αναπληρωτή Πρωθυπουργού, σε περίπτωση βαριάς ασθένειας του εκάστοτε Πρωθυπουργού, για την αποφυγή καταστάσεων όπως της περιόδου 1995 – 1996.

«Καλώ τους συναδέλφους της ΝΔ να το ξανασκεφτούν στη βάση του ότι η ανθρώπινη κατάσταση είναι απολύτως εύθραυστη, κι ότι κανείς μας δεν έρχεται σε αυτόν τον κόσμο με εγγύηση 4ετούς αδιάλειπτης υγείας• ούτε καν ένας Πρωθυπουργός», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή της .