Για άλλη μια φορά απέφυγε να απαντήσει ευθέως ο Υφυπουργός Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνης, στο απολύτως ξεκάθαρο ερώτημα που του έθεσε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, σχετικά με το πόσο ακόμη θα πρέπει να περιμένει η τοπική κοινωνία, προκειμένου να οριστεί επιτέλους Διοικητής και Διοικητικό Συμβούλιο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανωτέρω κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα προσωρινά καθήκοντα Διοικητή να ασκεί ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, που ναι μεν γνωρίζει και υπηρετεί το Νοσοκομείο, εδώ και δεκαετίες, αλλά βρίσκεται, εγκλωβισμένος σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, αφού δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο.

Συνεπώς και με εμφανές το έλλειμμα προγραμματισμού δράσης, στο Γ.Ν. Λάρισας εξακολουθούν να συσσωρεύονται τα προβλήματα, όπως η τραγική κατάσταση των κλινικών, η έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού, οι κενές θέσεις ιατρών, αλλά και η αδυναμία υποβολής προτάσεων στο ΕΣΠΑ, που αφορούν τον προγραμματισμό έργων, τα οποία πρέπει να ξεκινήσουν ή να συνεχιστούν.

«Αν θέλετε, κ. Υφυπουργέ,  ρωτήστε εμάς, να σας προτείνουμε πρόσωπα, όπως ακριβώς εσείς τα θέλετε, προκειμένου να διοριστούν και να ολοκληρώσουν τις 650 υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο Γ.Ν. Λάρισας, λόγω αυτή της ολιγωρίας σας» αναφώνησε σε κάποια στιγμή της συζήτησης η βουλευτής Λάρισας, έχοντας απαυδήσει από τις σωστές μεν, αλλά απλώς …διαπιστώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, περί καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού...

Η Ευαγγελία Λιακούλη ‘’δε μάσησε τα λόγια της’’ κατά την τοποθέτησή της, θέτοντας τον Υφυπουργό προ των απολύτως υπαρκτών ευθυνών του: «Ή εδώ έχουμε μια περίπτωση ‘’κραταιού παραγοντισμού’’, όπου δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας και να ορίσετε Δ.Σ. στο ΓΝΛ, γράφοντας και σβήνοντας ονόματα ‘’κατάλληλων’’ και ‘’ακατάλληλων’’ στα ‘’τεφτέρια’’ σας … ή σκοπίμως – κι αυτό δεν θέλω να το πιστέψω – επεξεργάζεστε σχέδιο να βάλετε οριστικό λουκέτο στο ‘’Κουτλιμπάνειο’’, όπως άλλωστε είχε αφήσει να εννοηθεί σε ανύποπτο χρόνο, ο Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, λίγους μήνες πριν την πανδημία και μόνο λόγω των υγειονομικών εξελίξεων, εξαναγκάστηκε σε υπαναχώρηση από αυτή του την πρόθεση, έστω και στιγμιαία, έστω και μερικώς».

«Δεν έχω έρθει εδώ σε αυτό το βήμα, ούτε για να αντιπολιτευτώ, ούτε για να παίξω κάποιον άλλο ρόλο, κ. Υφυπουργέ. Έρχομαι εδώ εκπροσωπώντας το σύνολο σχεδόν των φορέων και των πολιτών της Λάρισας, οι οποίοι αγωνιούν και δεν θέλουν να βλέπουν αυτήν την κεντρική για τον αστικό ιστό της Λάρισας, πολύτιμη μονάδα υγείας, να απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο…», ξεκαθάρισε η βουλευτής Λάρισας στον Υφυπουργό Υγείας, μετά τις απανωτές υπεκφυγές του τελευταίου, τόσο στην πρωτολογία του, όσο και στην δευτερολογία του, για τον ορισμό Δ.Σ. και Διοικητή στο Γ.Ν. Λάρισας.

«Πολλές και σωστές διαπιστώσεις κάνετε κ. Υφυπουργέ, αλλά ‘’για την ταμπακέρα’’ δε μας λέτε απολύτως τίποτα» του αντέτεινε η Ευαγγελία Λιακούλη, εμφανώς, απογοητευμένη από την έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς της Κυβέρνησης για αυτό το ζωτικής σημασίας ζήτημα του ν. Λάρισας.