Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, διαβιβάζοντας συνημμένατο, από 21/2/2020 (αρ. πρωτ. 19), ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Ελασσόνας, σύμφωνα με το οποίο οι πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για την εισαγωγή της Φυσικής Αγωγής, των Αγγλικών και ενός «πολλαπλού βιβλίου» στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, καταστρατηγούν και παράλληλα αγνοούν παντελώς την ουσιώδη αρχή της βαθμίδας του Νηπιαγωγείου.

Η βουλευτής Λάρισας συντάσσεται πλήρως με το αίτημα των εν λόγω εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι οι ίδιοι επιμένουν σε μια μορφή εκπαιδευτικής διαδικασίας, που σε αυτήν την ηλικία θα έχει ως μόνο στόχο της, την ενεργοποίηση της βιωματικής μάθησης μέσω παιχνιδιού και διαθεματικών ενεργειών, την καλλιέργεια αρετών και αξιών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και κυρίως την προσπάθεια να εμφυσήσει στα νήπια την αγάπη για τη γνώση και το σχολικό θεσμό.

Η βουλευτής Λάρισας θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη πολιτική πρόθεση της κ Κεραμέως χρήζει επανεξέτασης από πλευράς της, ζητά από την Υπουργό να λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις των ανωτέρω εκπαιδευτικών, όπως βέβαια και τις διεκδικήσεις τους για μια σειρά άλλων, πάγιων αιτημάτων του κλάδου.