Με αοριστολογίες και έχοντας εμφανή έλλειψη σοβαρού, κεντρικού σχεδιασμού εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου δια στόματος του Υφυπουργού κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, απάντησε στην από 24/9/2019 επίκαιρη ερώτηση της βουλευτίνας του Κινήματος Αλλαγής Ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, σχετικά με την αδυναμία προμήθειας αναγκαίων φαρμάκων για ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αλλά και άλλων μεγάλων νοσοκομείων της χώρας.

Ο Υφυπουργός Υγείας, γενικολογώντας, αναφέρθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου ζητήματος, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητά του, χωρίς ωστόσο να δίνει κάποια επί της ουσίας απάντηση ή λύση, στα όσα πολύ συγκεκριμένα του καταμαρτυρούσε η Λαρισαία πολιτικός, για τον Γολγοθά που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αλλά και τα στελέχη και οι θεράποντες ιατροί του ΠΓΝ Λάρισας.

Στην δευτερολογία της η βουλευτής Λάρισας αναφέρθηκε σε περιστατικό ασθενούς, που την ίδια μόλις ημέρα είχε φύγει άπρακτη από το νοσοκομείο, λόγω έλλειψης συγκεκριμένου σκευάσματος, το οποίο μάλιστα δεν συγκαταλέγεται καν στην κατηγορία των «ακριβών» φαρμάκων. 

Ο Υφυπουργός Υγείας, σε εμφανή αμηχανία απάντησε πως τα νοσοκομεία έχουν πιστώσεις για την αγορά φαρμάκων, αλλά ίσως να μην «είναι μόνο θέμα Υπουργείων. Είναι και θέμα διοικήσεων, είναι και θέμα ανθρώπων. Νομίζω, εξ όσων γνωρίζω, ότι δεν υπάρχει έλλειψη στη χώρα στο συγκεκριμένο φάρμακο».

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, όπως και των νοσοκομείων της χώρας αποτελούν πολύ πρόσφατες επιλογές της κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχει κι ο ίδιος...