«Το έξτρα κριτήριο που έθεσε η κ. Γεννηματά μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι πως εμείς θα προτιμούσαμε το πρόσωπο που τελικά θα επιλεγεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που θα προέρχεται από τον χώρο μας, ‘’να έχει βάλει πλάτη’’ κατά τη διάρκεια της κρίσης» υπογράμμισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, το πρωί της Κυριακής.

«Εκτός από το γεγονός πως θα πρέπει να προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο, το ‘’να έχει βάλει πλάτη’’ στην κρίση είναι ένα λογικό κριτήριο. Είναι ένα δημοκρατικό κριτήριο. Διότι βγαίνουμε από μια 10ετή κρίση και αυτοί που έβαλαν όχι μόνο το κορμί τους, ‘’αλλά και το μεδούλι τους’’, όπως έκαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει με κάποιον τρόπο να επιβραβευθούν. Πως μπορεί κανείς να μην αποδεχθεί κάτι τέτοιο;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Στα όσα ονόματα «πέφτουν στο τραπέζι» η Ευαγγελία Λιακούλη ξεκαθάρισε πως, «τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Παπανδρέου, αλλά και κ. Σημίτης πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και για αυτόν το λόγο άλλωστε έχουν προταθεί από τη δική μας παράταξη για τη θέση αυτή».

Για το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού και τα όσα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε σε σχέση με την υποτιθέμενα ‘’επιτυχημένη’’ διαχείρισή του από την προηγούμενη κυβέρνηση, η Λαρισαία πολιτικός τόνισε πως και επί των ημερών τους η κατάσταση ήταν εξίσου ανεξέλεγκτη.

«Το προσφυγικό αποτελεί έναεθνικό ζήτημα μείζονος σημασίας, το οποία θα έπρεπε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να το έχει αντιμετωπίσει και να το έχει προσεγγίσει αλλιώς», υπογράμμισε εμφατικά και επανειλημμένα.

Παράλληλα, εγκάλεσε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για τις κατηγορίες του ότι δήθεν το Κίνημα Αλλαγής συμπλέει με τη ρητορική της ΝΔ για το προσφυγικό: «Σας καταλαβαίνω. Έχετε να καλύψετε το ‘’ουράνιο τόξο’’ στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε να καλύψετε απόψεις που ξεκινούν από την άκρα αριστερά και φτάνουν μέχρι την άκρα δεξιά. Συγκυβερνήσατε τόσο καιρό με τους ΑΝΕΛ και το διαζύγιό σας ήταν συναινετικό και προσχηματικό», αντέταξε στον Παναγιώτη Ρήγα η Ευαγγελία Λιακούλη.

«Πολιτικά κόμπλεξ εμείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν έχουμε. Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Δεν φοβόμαστε μην φανούμε ότι  συμπλέουμε με εσάς ή με τη ΝΔ, γιατί έχουμε ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα. Όσο λέτε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαχειριστήκατε το προσφυγικό καλύτερα από τους άλλους, όσο αντιλαμβάνεστε το θέμα με ‘’κουτάκια’’, τόσο θα βυθιζόμαστε ως χώρα», συμπλήρωσε καταλήγοντας.