«Είθισται, σχεδόν εθιμοτυπικά, κάθε κυβέρνηση να φέρνει την δική της πρόταση επί του ασφαλιστικού, συνήθως, εν μέσω τυμπανοκρουσιών για την δήθεν, στο διηνεκές, επίλυσή του.

Ο δε κ. Υπουργός σήμερα ακούστηκε να λέει ότι η κυβερνητική πρόταση θα λύσει το πρόβλημα ‘’για τα επόμενα 50 χρόνια’’», είπε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, για να συμπληρώσει βέβαια πως «’’στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ’’, τέτοιες μεγαλεπήβολες δηλώσεις, μόνο θυμηδία επιφέρουν».

«Ο ‘’κακός’’ και άδικος νόμος Κατρούγκαλου, με τις τροποποιήσεις του νέου Υπουργού, δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά ένα εξίσου κακό και άδικο «υβρίδιο», που θα το θυμόμαστε στο μέλλον ως «νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση» και αυτό παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ ότι θα τον καταργούσε εξ΄ ολοκλήρου», υπογράμμισε η Λαρισαία βουλευτής.

«Γιατί η εμμονή στον πρότερο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά απλώς ένα facelift όμως σε παλαιό μοντέλο. Δεν δημιουργεί ένα νέο μοντέλο. Κι όταν πρόκειται ήδη για ένα κακό, μη ευπώλητο μοντέλο, το facelift δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά μια ‘’τρύπα στο νερό’’», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως ο όρος «βιώσιμο» για ένα ασφαλιστικό σύστημα, είναι μικρής σημασίας, αν το προτεινόμενο νέο ασφαλιστικό δεν συνοδεύεται από ανταποδοτικότητα, δικαιοσύνη και ευαισθησία, ενώ αναρωτήθηκε:

«Είναι επαρκής, είναι ικανή συνθήκη η βιωσιμότητα για ένα ασφαλιστικό σύστημα, αν δεν συνοδεύεται από ανταποδοτικότητα, από δικαιοσύνη και ευαισθησία; Επιτρέψτε μου κι εγώ να σας προτείνω τότε κι εγώ με τη σειρά μου ένα ‘’βιώσιμο’’ ασφαλιστικό σύστημα: Καμία μετ-εργασιακή παροχή, καμία σύνταξη σε κανέναν. Τίποτα. Nulla. Αυτό κι αν θα ήταν βιώσιμο! Επιστροφή στον Μεσαίωνα, τον εργασιακό Μεσαίωνα που λίγο-πολύ ευαγγελίζεστε…».

Η βουλευτής Λάρισας επέμεινε στο γεγονός ότι όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει το σχέδιό της για το ασφαλιστικό ως μεταρρύθμιση, αυτό δεν συνιστά αυτό δεν συνιστά κάτι τέτοιο: «Γιατί μια μεταρρύθμιση, προκειμένου να είναι επιτυχημένη, πρέπει να διέπεται από κοινωνικό πρόσημο και να είναι προσανατολισμένη -  ευθυγραμμισμένη με τις ανάγκες της κοινωνίας, η οποία ‘’διψά’’ για περιορισμό των αβεβαιοτήτων, ιδίως, στην εποχή μας που ολοένα χαρακτηρίζεται από αυτή», ενώ κατέληξε πως η κυβέρνηση «με το ασφαλιστικό της, η μόνη βεβαιότητα που επιφέρει είναι η βεβαιότητα διατήρησης της μιζέριας, των περικομμένων δικαιωμάτων και του αισθήματος της αδικίας».

Χάνεται ακόμη μια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η οποία θα μπορούσε να εγγυηθεί το μέλλον της νέας γενιάς, υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί ξεκάθαρα εξαναγκάζει «τους νέους εργαζόμενους να σκέφτονται το μέλλον τους με ακόμη μεγαλύτερο κυνισμό.

Ήδη εδώ και αρκετά χρόνια γνωρίζουν πως, μάλλον, δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ. Το ακούς να το λένε στις παρέες και τα στέκια τους. Και αυτή η διαπίστωση τους γεμίζει με πίκρα. Όπως θα έπρεπε να γεμίζει και εμάς. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.