«Μια λανθασμένη απόφαση του συνδικάτου των εργαζομένων του Μετρό έφερε απέναντι ολόκληρη την κοινωνία» τόνισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στην εκπομπή «ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ» του AtticaTV, με την Σωσώ Χονδρογιάννη και το Γιάννη Μακρυγιάννη, συμπληρώνοντας πως «μετά την εξέλιξη αυτή και την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για ‘’συνολική’’ λύση του συνδικαλιστικού ζητήματος, μόνο τον σταυρό μας μπορούμε να κάνουμε…».

Και αυτό σύμφωνα με την Ευαγγελία Λιακούλη διότι η όποια ρύθμιση αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, θα πρέπει να έρθει ως κανονικό νομοσχέδιο στη Βουλή, κατόπιν ενδελεχούς διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς, έχοντας μπει σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου οι απλοί πολίτες να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, και φυσικά να ακολουθήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες καλής νομοθέτησης, που θα συγκεντρώσουν τη μέγιστη πολιτική συναίνεση.

«Να είναι ένα σοβαρό νομοσχέδιο, κι όχι ένα ακόμη γονατογράφημα, στα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ  τους τελευταίους 6 μήνες, μας έχει συνηθίσει. Άλλωστε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουλίου δεν της έδωσε ΝΔ καμία λευκή επιταγή να νομοθετεί κρυφίως και στις 12 το βράδυ, χωρίς τις προβλεπόμενες από το Κοινοβούλιο διαδικασίες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής άλλωστε ξεκαθάρισε πως τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα ανακολουθίας από πλευράς της Κυβέρνησης, δεδομένων των εξαγγελιών της περί ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού «επιτελικού κράτους», για το οποίο υποτίθεται πως ήταν προετοιμασμένη πολύ προτού κυβερνήσει.

«Επιτέλους, όλοι αυτοί οι επιτελείς τι επιτελούν;», αναρωτήθηκε.

Στο ίδιο πλαίσιο και σε σχέση με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, η Λαρισαία βουλευτής είπε ότι και αυτός, δυστυχώς, «αντιπολιτεύεται για την αντιπολίτευση» και ότι του συμβαίνει η κλασική αντιμετάθεση ρόλου, που «χτυπά» ένα κόμμα που χάνει τις υπουργικές καρέκλες και καταλήγει στα απλά βουλευτικά έδρανα, «για αυτόν τον λόγο δεν δικαιούται να κουνάει μόνο το δάχτυλο, σαν να μην κυβέρνησε ποτέ».

«Άλλωστε τα κυβερνητικά ολισθήματά του με τα δημοψηφίσματα και τις δήθεν διαπραγματεύσεις δεν έχουν ξεχαστεί ακόμη», είπε εμφατικά η Ευαγγελία Λιακούλη, απευθυνόμενη στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Κουρουμπλή.