Στο Τ.E.Ι. Θεσσαλίας, στη Λάρισα, λειτουργεί επί σειρά ετών, Παιδικός Σταθμός.

Oπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου "σε έναν ιδιαίτερα όμορφο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μέσα στη φύση, και με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των μικρών παιδιών, φιλοξενούνται νήπια ηλικίας 2,5 έως 4 ετών, οι γονείς των οποίων είτε έχουν εργασιακή σχέση με το Ίδρυμα, είτε είναι φοιτητές δικαιούχοι των νόμιμων παροχών σπουδαστικής μέριμνας.
Στόχος του Παιδικού Σταθμού είναι να παρέχει ένα ασφαλές, ζεστό, και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, που θα συμβάλλει ώστε τα φιλοξενούμενα νήπια να ικανοποιήσουν την έμφυτη ανάγκη τους για παιχνίδι, δημιουργία, εξερεύνηση, επικοινωνία και μάθηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Σκοπός του Παιδικού Σταθμού είναι να βοηθήσει το κάθε παιδί να αναπτύξει τις ατομικές του ικανότητες και δεξιότητες, με βάση τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του, ακολουθώντας πάντα το δικό του ρυθμό.
Παράλληλα, ο Παιδικός Σταθμός επιδιώκει να ενισχύσει την ολόπλευρη και αρμονική τους ανάπτυξη, αξιοποιώντας τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους κι οργανώνονταςπαράλληλα ποικίλες ενδοσχολικές και εξωσχολικές  δράσεις".