“Ως Εκκλησία αισθανόμαστε αδικημένοι” δήλωσε ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος στο κήρυγμά του σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό με την εν κινήσει συναυλία στην Αθήνα.

“Η ψυχή των Ελλήνων περνάει μέσα από την Εκκλησία” είπε ο κ. Ιερώνυμος, “θα μπορούσαν λοιπόν να αρχίσουν μία χαλάρωση των μέτρων ακριβώς για να τονωθεί η ψυχή του λαού μας”.

Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να επανέλθουμε στο προηγούμενο σύστημα της ατομικής προσευχής, “να μπορούν να επισκέπτονται τους ναούς οι Χριστιανοί” πάντοτε με τις απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα ασφαλείας.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης θεωρεί πως στην Εκκλησία εξαντλήθηκε η αυστηρότητα των αρχών ενώ σε άλλες περιπτώσεις “βλέπουμε άλλα”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Πικραινόμαστε και αυτή η πικρία οδηγεί σε συγκρίσεις κακές και πολλές φορές αυτή την πικρία τείνουν να την εκμεταλλεύονται κάποιοι για τους δικούς τους ανομολόγητους πόθους”.

“Είμαστε πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών και το δικό μας Βασίλειο δεν είναι σ’ αυτήν εδώ τη γη, γι’ αυτό και δεν αντιδρούμε με όρους και με μέτρα αυτής εδώ της γης”, είπε ο κ. Ιερώνυμος ενώ έκλεισε διευκρινίζοντας πως “δεν είμαστε σε κατάσταση διωγμού αλλά σε κατάσταση ανάγκης. Αλίμονο αν χάσουμε την ψυχραιμία μας σε κατάσταση ανάγκης”.

orthodoxia.info