Η ένωση με τον Θεό προϋποθέτει σωστό πνευματικό αγώνα, τόνισε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, χθες το πρωί από τον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Αντωνίου, που βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο της Λάρισας.

“Ο άνθρωπος που θέλει να φτάσει στον ουρανό, ώστε να δει το φως του Θεού και το πρόσωπο του Χριστού, πρέπει να ταπεινωθεί”, υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος που τέλεσε τη θεία λειτουργία για την εορτή της μνήμης του αγίου Αντωνίου και πρόσθεσε πως “έτσι κάνει ο πνευματικός αγωνιστής για να ανέβει στον ουρανό”.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης, που πλαισιωνόταν από τους εφημερίους του ναού, αναφερόμενος στη ζωή του καθηγητή και ασκητή της ερήμου, αγίου Αντωνίου, σημείωσε πως “βοήθησε πολλούς ανθρώπους να προσκολληθούν στην ερημία την πνευματική” και συμπλήρωσε πως “η πραγματική έρημος είναι μέσα στην καρδιά μας και ο τόπος της ασκήσεως είναι ο εαυτός μας. Εκεί βρίσκεται η αγωνιστική παλαίστρα, όπου ο κάθε χριστιανός πρέπει να δώσει τον δικό του αγώνα”.

Ο ιεράρχης του Θεσσαλικού κάμπου έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως “για να μπορέσουμε και εμείς να ζήσουμε στην ερημία, θα πρέπει να ταυτιστούμε με το θέλημα του Θεού, αρνούμενοι του προσωπικού, ατομικού και εγωιστικού μας θελήματος”.

Ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος Βησσαρίων Αγορίτσας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιερώνυμο που λάμπρυνε με την παρουσία του την ιερά πανήγυρη της ενορίας.

Αναστάσιος Βόπης (orthodoxia.info)