Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό του αγίου Νικολάου Λαρίσης, ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

Προηγήθηκε η θεία λειτουργία για τη μνήμη του αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου, ο οποίος όπως τόνισε στην ομιλία του, ο μητροπολίτης Λαρίσης “άφησε στην εκκλησία μας σπουδαία παρακαταθήκη. Όχι μόνο το γεγονός της αθωότητας και της παιδικότητας, αλλά της ομολογίας και του μαρτυρίου”.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως “έχει αφήσει στην εκκλησία μας την παρακαταθήκη της συνετής διαποίμανσης των ανθρώπων. Αφού, είναι το παιδί που κάθισε στα γόνατα του Χριστού, παραλαμβάνοντας από το αψευδές στόμα του, την αλήθεια της πίστεως”.

Ο κ. Ιερώνυμος, θέλοντας να δώσει το νόημα των Χριστουγέννων, σημείωσε πως “ο Χριστός έρχεται ειρηνικά ως άνθρωπος χωρίς να κάνει χρήση της θείας δύναμης. Έρχεται για να μας μιλήσει, να μας εξηγήσει, να μας πείσει, να το κάνει κομμάτι της καρδιάς μας. Ώστε να το αποδεχτούμε, να το πιστέψουμε και με υπευθυνότητα να το ακολουθήσουμε σε ολόκληρη τη ζωή μας”.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του κυρού Ιγνατίου, ο οποίος έφερε και το όνομα του σημερινού τιμώμενου αγίου, επισήμανε πως “διακρίθηκε για το ήθος του και την πνευματικότητά του”.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης, έκλεισε την ομιλία του, ευχόμενος στον εορτάζοντα γενικό αρχιερατικό επίτροπο της μητροπόλεως π. Ιγνάτιο Μουρτζανό, “να συνεχίσει να είναι υπόδειγμα πνευματικότητας, κερδίζοντας ψυχές για το Χριστό, όπως και ο προστάτης άγιός του”.

Αναστάσιος Βόπης (orthodoxia.info)