Ο Λαρισαίος διεθνής διαιτητής μπιτς βόλεϊ Χαράλαμπος Παπαδογούλας βρέθηκε στο επίκεντρο του Ολυμπιακού τουρνουά για δύο λόγους.

Ο πρώτος ήταν αγωνιστικός και είχε να κάνει με το ντέρμπι των προκριματικών ομίλων μεταξύ των Αμερικάνων Πάτερσον/Γκιμπ και των Ισπανών Ερρέρα/Γκαβίρα που βρήκε νικητές τους δεύτερους με 2-1 σετ και τους πρώτους να διαμαρτύρονται για τη… διαιτησία.

Ο λόγος; Η φάση που διαμόρφωσε το σκορ σε 6-2 για τους Ισπανούς (αντί για 5-3) στο τάι μπρέικ, όταν αρχικά ο πόντος δόθηκε στους Αμερικάνους, ωστόσο οι Ισπανοί ζήτησαν τη χρήση του βίντεο υποστηρίζοντας ότι έχει γίνει παράβαση (τέσσερις μπαλιές).

Ο Παπαδογούλας έκανε την κίνηση για τη χρήση του βίντεο κι οι Αμερικάνοι διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας ότι δεν δικαιούται τη χρήση του Challenge για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Ο Λαρισαίος διαιτητής όμως τους αγνόησε καθώς ο κανονισμός είναι σαφής (και το προβλέπει) με το βίντεο (το οποίο παρακολουθεί άλλος διαιτητής) να δίνει τον πόντο στους Ισπανούς.

Οι Αμερικάνοι τρελάθηκαν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκνευριστούν περισσότερο και να χάσουν το ματς…

Το δεύτερο στοιχείο που προέκυψε για τον Έλληνα ρέφερι είναι το βίντεο με την παρουσίαση του πριν από την έναρξη των αγώνων…

Για τους παρουσιαστές το να προφέρουν στα Βραζιλιάνικα και στα Αγγλικά το Charalabos Papadogoulas είναι… κομματάκι δύσκολο όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς στο βίντεο που ακολουθεί.

https://vimeo.com/178378673

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ