Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» σχετικά πρόθεση της δημοτικής αρχής να αναλάβει τη σίτιση 300 μεταναστών, αναφέρονται τα εξής:

"Είναι μεγάλη η χαρά μας που το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο δημιουργήθηκε για τη στήριξη των ανήμπορων συμπολιτών μας, έχει τη δυνατότητα και μπορεί να χρησιμοποιείται για τη καθημερινή σίτιση τριακοσίων ατόμων της ανοικτής δομής Κουτσοχέρου, χωρίς μάλιστα να αναστείλει ή να αφήσει να επηρεαστούν έστω και στο ελάχιστο οι όποιες δράσεις κάνει προς τους συμπολίτες μας.

Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σιτίζει λιγότερους ασθενείς καθημερινά. Ίσως οι υπεύθυνοι τροφοδοσίας του Γενικού ή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ή ακόμα και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα που σιτίζουν ίδιο αριθμό, να μπορούν να μας πουν την καθημερινή ποσότητα τροφίμων που χρειάζεται, μια και οι υπεύθυνοι του δήμου δεν το θεώρησαν σημαντικό.

Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι μέχρι πρότινος “πέθαιναν από την πείνα” και δεν το είχαμε καταλάβει. Γι΄ αυτό είχαν ρημάξει τους κτηνοτρόφους του Κουτσοχέρου και της Μάνδρας.

Αλήθεια από που προέκυψε αυτή η ανάγκη και μάλιστα αυτή τη χρονική συγκυρία με την εισβολή στον Έβρο να είναι σε πλήρη εξέλιξη; Ποιοι είναι οι μη καταγεγραμένοι και γιατί δεν έχουν καταγραφεί;

Από που εμφανίστηκαν στη Δομή, όταν οι μετεγκαταστάσεις από τα νησιά δεν υπάρχουν;

Η δομή δεν δημιουργήθηκε αποκλειστικά για Σύρους πρόσφυγες, συγκεκριμένου αριθμού;

Γιατί προβλήθηκε τώρα η ύπαρξη μη καταγεγραμμένων “προσφύγων” όταν αυτό ισχύει σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ο στρατός παρέδωσε την διαχείριση της Δομής;

Υπήρξε κάποια ενημέρωση πριν από αυτή την απόφαση, εκείνης της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που πολύ βολικά όλοι έχουν ξεχάσει;

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να καπηλευθεί τον ανθρωπισμό, απλώς και μόνο για να κλείσει το μάτι στο κομματικό του ακροατήριο. Αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν στ’ αλήθεια πρόβλημα, είμαστε οι πρώτοι που θα τους στηρίξουμε.

Δεν θα αφήσουμε όμως πάνω στην πλάτη της πόλης μας να παίζονται μικροπολιτκά παιχνίδια, κάτω από το προσωπείο της “αλληλεγγύης”.

Καλούμε τον Δήμαρχο να μην μείνει στην κριτική όσον αφορά στην απαράδεκτη τακτική του ΔΟΜ σε σχέση με τις ενοικιάσεις ακινήτων και να προχωρήσει με το νομικό τμήμα του δήμου σε συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες νομικές ενέργειες ώστε από τη μία να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων γι’ αυτή την κατάντια κι από την άλλη να σταλεί ένα σαφές μήνυμα πως η Λάρισα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Αφού έστω και αργά, η Δημοτική αρχή ανακάλυψε ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού σε τοπικό επίπεδο είναι προβληματική, ας κάνει κάτι ουσιαστικό σταματώντας τα άσφαιρα πυρά."