Θεσμικά, ο Δήμαρχος μίας πόλης είναι ή πρέπει να είναι ο εκφραστής της ενότητας της πόλης. Τον θεσμό του Δημάρχου οφείλουμε όλοι να τον σεβόμαστε. Ο Δήμαρχος, εκ του θεσμικού του ρόλου, προάγει την ενότητα και φροντίζει για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη και οι δημότες της. Ο έλεγχος κάθε δημόσιας αρχής για πράξεις και παραλείψεις της είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας, όμως, πρέπει να διεξάγεται μέσα στα πλαίσια των θεσμικών διαδικασιών. Η δημόσια αντιπαράθεση, με προσωπικές αναφορές, δεν προάγει τον δημόσιο διάλογο και δεν εξυπηρετεί την διαδικασία ελέγχου. Με βάση όλα τα ανωτέρω, η Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» θα ζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/1/2021 τα εξής:

1) Την προ ημερησίας συζήτηση του θέματος των οφειλών της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» προς την ΔΕΥΑΛ και τις ενέργειες αυτής για την είσπραξή τους. 

2) Την σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η οποία θα ζητήσει και θα ελέγξει τις συμβάσεις των εμπλεκομένων πλευρών: της Γενικής γραμματείας Αθλητισμού, της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» και του Δήμου Λαρισαίων. Έτσι θα δημοσιοποιηθούν οι όροι των συμβάσεων, οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς που απορρέουν από αυτές αλλά και το παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στόχος της επιτροπής θα είναι η απόδοση του γηπέδου στον φυσικό της ιδιοκτήτη που είναι οι δημότες της Λάρισας..

Η Αθλητική Ένωση Λάρισας έχει αποτελέσει διαχρονικά το σημείο αναφοράς αλλά και προσδιορισμού της ταυτότητας της πόλης μας. Μία πόλη που προάγει τον υγιή λαϊκό αθλητισμό και ενισχύει ουσιαστικά την πρόσβαση της νεολαία της στους χώρους άθλησης. 

Η Α.Ε.Λ πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει Αν το ζητούμενο είναι το συμφέρον της Α.Ε.Λ, τότε επιβάλλεται να εργαστούν  όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ανεύρεση της βέλτιστης λύσης, που θα ξαναφέρει την ομάδα στην θέση που της ταιριάζει. 

Αλλιώς, οδηγούμαστε στην πλήρη απαξίωση της ομάδας και αυτό προκαλεί το αμείλικτο ερώτημα: 

Ποιος ωφελείται;