Ξεκινούν αύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εργασίες της ΚΔ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων που θα έχουν επίκεντρο τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Επτά έφηβοι βουλευτές από σχολεία της Λάρισας θα εκπροσωπήσουν φέτος το νομό στη Βουλή των Εφήβων.

Ως τακτικά μέλη επιλέχτηκαν οι:

- Γκουγκότη Ζωή Γενικό Λύκειο Πλατυκάμπου

- Κολέτσι Χεσιόνα Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Μακρυχωρίου

- Κουτελίδας Λάμπρος 8ο Γενικό Λύκειο

- Μπρούζας Ανδρέας 12ο Γενικό Λύκειο

- Νάστου Ζαφειρένια 6ο Γενικό Λύκειο

- Ντεγκούδης Πασχάλης Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ν. Μπακογιάννη

- Περάκη Ελεν – Αμελι Μουσικό Γενικό Λύκειο

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συζητήσουν σε ομάδες αλλά και σε ολομέλεια για θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα συνομιλήσουν με μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, θα ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικά εργαστήρια προβληματισμού και ευαισθητοποίησης, σχεδιασμένα από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Θα επισκεφθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση Οιδίπους Τύραννος και θα γιορτάσουν στη μουσική εκδήλωση που θα δοθεί από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Αλίμου, στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν, στις 6 Σεπτεμβρίου, με την πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά την οποία οι μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις εργασίες των ομάδων τους.

Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Σοφία Ζαχαράκη.