Παρουσία χιλιάδων Λαρισαίων και των επισήμων αρχών της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Λάρισα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στη Λάρισα και την ικανοποίησή του από τους μαθητές και τα στρατιωτικά τμήματα που παρέλασαν, τόνισε ότι «αυτή την ιστορική επέτειο, η Ελλάδα στέλνει μήνυμα ότι δεν υποτάσσεται εύκολα».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε "στη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζουν τον τόπο και τόνισε ότι θα πρέπει οι δηλώσεις αυτών των επετείων να γίνονται πράξεις".

Τέλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, αναφέρθηκε "στην ενότητα, στους αγώνες και την πάλη που αντιπροσωπεύει η επέτειος του «ΟΧΙ» και οι θυσίες εκείνων των ηρώων".

Ιδιαίτερη συζήτηση είχε με τον κ. Τσιρώνη, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, Αθανάσιος Ριζάκης, που αναφέρθηκε στα προβλήματα των αναπήρων πολέμου, λαμβάνοντας την υπόσχεση ότι ο ίδιος θα παραδώσει στον πρωθυπουργό το υπόμνημα που του παρέδωσε.

Φωτογραφίες Τζιμ Γκουσγκούνης Μεγάλου Αλεξάνδρου 29 Λάρισα