Το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. ανταποκρίνεται καίρια στα ζητήματα ψυχικής υγείας και στα αιτήματα ουσιαστικής επικοινωνίας και διατήρησης των κοινωνικών σχέσεων εν μέσω της δύσκολης κατάστασης που δημιουργείται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην περιοχή της Λάρισας. 

Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2020, όλα τα εργαστήρια του προγράμματος 2020-2021, καθώς και οι συναντήσεις της ομάδας των εκπαιδευτών με τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης για διαχειριστικούς και εκπαιδευτικούς λόγους, γίνονται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom. 

Για την επίτευξη αυτού του πρωτοπόρου εγχειρήματος στον τομέα της πρωτογενούς πρόληψης, προηγήθηκαν - μέσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο - εκπαιδεύσεις στην πλατφόρμα zoom και συναντήσεις μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης και της ομάδας των εκπαιδευτών προκειμένου να προσαρμοστούν οι δημιουργικές μέθοδοι πρωτογενούς πρόληψης στο καινούριο μέσο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η διαδικτυακή λειτουργία του Εργαστηρίου Ζωής αφορά συνολικά 33 τμήματα. Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα γίνονται 13 εργαστήρια (εικαστικά, θέατρο, χορός, παραμύθι, χορωδία). Σε εφήβους ηλικίας 12-18 ετών απευθύνονται 6 εργαστήρια (εικαστικά, δημιουργική γραφή, θέατρο, χορός, φωτογραφία, mixtape) ενώ σε ενήλικες άλλα 14 εργαστήρια (δημιουργική γραφή, θέατρο, φωτογραφία, λογοτεχνία, ιστορία-πολιτισμός, εθελοντισμός, χορωδία).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας: 2410 555935.