Τίμησαν την ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος σήμερα στη Λάρισα, με κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Εβραίων, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί στη συνέχεια. Συνεχίζεται το πρωί της Παρασκευή το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Λάρισας όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.
Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στα θύματα, ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Ακολούθησαν στην Ιερά Συναγωγοί χαιρετισμοί από τους: Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη, πρόεδρο Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, κ. Μώρις Μαγρίζο.
Ενώ άναψαν κεριά στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος από την επιζήσασα όμηρο ναζιστικών στρατοπέδων κα Νάκη Μπέγα. Την κεντρική ομιλία έκανε ο καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός, στρατηγικός σύμβουλος, με τίτλο «Από τους Μάρτυρες και τους Ήρωες του Ολοκαυτώματος στα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας».
Η εκδήλωση έκλεισε με τη Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης υπό τη Διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου, η οποία ερμήνευσε ψαλμούς και τραγούδια. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη.

Φωτό: Άλεξ Παπαγεωργίου

tinealarissa.gr