Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα φοιτητικά διαμερίσματα στη Λάρισα, ενόψει της επιστροφής των φοιτητών στα έδρανα για τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο.

Οι τιμές των ενοικίων, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, εμφανίζονται σταθερές, με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η μέση ζητούμενη τιμή ανά μήνα για γκαρσονιέρα έως 25 τετραγωνικά μέτρα κυμαίνεται από 150 έως 220 ευρώ στη Λάρισα. Πέρυσι κυμαινόταν από 160 έως 220 ευρώ.

Η ζητούμενη μέση τιμή για διαμερίσματα από 30 έως 45 τετραγωνικά, στη Λάρισα, κυμαίνεται μεταξύ 180 και 240 ευρώ. Το 2020 οι τιμές ζήτησης ήταν από 180 μέχρι 270 ευρώ.

Η ζητούμενη τιμή ενοικίου για ακίνητα από 50 έως 60 τετραγωνικά μέτρα κυμαίνεται από 250 έως 380 ευρώ. Για τα ίδια τετραγωνικά, η μέση τιμή ενοικίου το 2020 ήταν 270 – 350 ευρώ.

Η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η φετινή χρονιά λόγω της στροφής των ιδιοκτητών σε μακροχρόνια μίσθωση - με ταυτόχρονη εγκατάλειψη της πλατφόρμας Airbnb - δεν κατάφερε να συγκρατήσει προς τα κάτω τις τιμές των ενοικίων, αν και όσοι αναζητούν φοιτητική στέγη έχουν περισσότερες επιλογές, ενώ πολλά διαμερίσματα μισθώνονται επιπλωμένα.

Αυτό το παράδοξο - ότι  δηλαδή υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα διαμερίσματα, αλλά οι τιμές παραμένουν τσιμπημένες - οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι πλέον τα ακίνητα που διατίθεται προς ενοικίαση είναι πλήρως ανακαινισμένα, επιπλωμένα και με το σύνολο των οικοσυσκευών.

Σε αντίθεση με προηγούμενα έτη (2014-2017) όταν οι κατοικίες ήταν μη ανακαινισμένες και χωρίς το σύνολο του οικισμού εξοπλισμού.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται, είναι ακίνητα κυρίως μικρής επιφάνειας 30 τ.μ. - 60 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένα και σε πολλές περιπτώσεις πλήρως επιπλωμένα και με το σύνολο των οικοσκευών. Το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών στοχεύουν να μισθώσουν τα ακίνητά τους σε φοιτητές, εργένηδες ή/και νέα ζευγάρια.

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ