Σε φάση προετοιμασίας βρίσκονται οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό των καταστημάτων που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, με βάση τα νέα μέτρα επαναφοράς στη νέα καθημερινότητα.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων - Κομμωτών - Κομμωτριών Λάρισας Ευάγγελος Τσιαρδάκας, οι προετοιμασίες που γίνονται είναι καθημερινές, ώστε να εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στους χώρους των καταστημάτων.

Επισήμανε ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί σε όλα τα κουρεία και κομμωτήρια της πόλης είναι πως η τήρηση των μέτρων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιαρδάκας είπε ότι θα υπάρχει σε εμφανές σημείο αντισηπτικό υγρό, ώστε οι πελάτες να μπορούν να απολυμαίνουν τα χέρια τους, ενώ μιλώντας για το προσωπικό των καταστημάτων ανέφερε ότι προετοιμάζεται στα νέα δεδομένα με τη χρήση της μάσκας σε όλη την διάρκεια της εργασίας.

«Κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών όλοι οι υπάλληλοι και οι επαγγελματίες προετοιμάζονται, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα. Κανένας μέσα στα καταστήματα δεν θα είναι χωρίς μάσκα.

Η χρήση των γαντιών θα είναι δεδομένη, εκτός από τις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η χρήση τους για συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως είναι το κούρεμα κ.α» σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με τη διαδικασία της προσέλευσης των πελατών στα κουρεία- κομμωτήρια της Λάρισας, ο πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν θα υπάρχει αναμονή εντός του καταστήματος, αλλά μόνο στον εξωτερικό χώρο και πως όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται μόνο με ραντεβού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιβλιοπωλών Λάρισας Πέλος Τσιάρας, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με τις προετοιμασίες που γίνονται για την έναρξη της λειτουργίας των βιβλιοπωλείων, τόνισε ότι τα μέτρα προστασίας θα τηρηθούν απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όπως είπε, στους χώρους των βιβλιοπωλείων τα μέτρα προφύλαξης σχετίζονται με την είσοδο των πελατών στα καταστήματα ανάλογα με τετραγωνικά του μαγαζιού, αλλά και τη χρήση της μάσκας που αναμένεται να τη φοράει τόσο το προσωπικό όσο και ο ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων θα υπάρχουν αντισηπτικά υγρά σε εμφανές σημείο για την απολύμανση των χεριών των πελατών, αλλά και του προσωπικού των επιχειρήσεων.

«Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές έχουμε εκπαιδευτεί με τους κανόνες. Ο κόσμος στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται να εφαρμόζει τα μέτρα μέχρι και σήμερα, οπότε δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και στα δικά μας καταστήματα που θα λειτουργήσουν» κατέληξε ο κ. Τσιάρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ