Το εγχείρημα του Δήμου Λαρισαίων να καταγραφεί η Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη, δημιουργώντας το θεσμό «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή», ξεκινά φέτος με την παρουσίαση του έργου του Γιάννου Αιόλου «CORPUS AETERNUM» από τη Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ σε διεύθυνση του μαέστρου της Δημήτρη Κτιστάκη και εικαστικό instalation του Χρήστου Παπανικολάου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και έχει την υποστήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά.
Στο διάρκειας 60 λεπτών έργο του, ο γνωστός συνθέτης «βλέπει» το σώμα όπως ο Ιπποκράτης, ως “μέρος του όλου” που όμως εμπεριέχει “το όλον”, το στεγάζει, το σηματοδοτεί, το κωδικοποιεί, του δίνει τρόπο αλληλεπίδρασης αλλά και λόγο για να “ξεπεράσει” την ίδια του τη θνητή υπόσταση. Το έργο αποτελείται από 20 μέρη για μικτή χορωδία και πιάνο. Επιθυμία του συνθέτη είναι όλοι οι ήχοι να παραχθούν από ανθρώπινα σώματα ως ηχεία φέροντα ανθρώπινη πνοή.
Τα μουσικά μέρη προσπαθούν να αποδώσουν “στιγμιότυπα” της ανθρώπινης ζωής/φύσης μέσα από διαφορετικά συναισθήματα και σκεπτομορφές όπως η ελπίδα, ο φόβος, η αγάπη, η διάθεση για φυγή, η γαλήνη, ο φόβος της φθοράς, η ισορροπία με τη φύση, τον χρόνο, το σύμπαν, κ.α.
Συνοδοιπόρος του Γιάννου Αιόλου σε αυτή τη δημιουργία, ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος εμπνέεται από  τους ήχους και τους «μετατρέπει» σε εικόνες, μέσα από 77 έργα που θα προβάλλονται παράλληλα στην πρόσοψη του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά.
Για τους στόχους του εγχειρήματος, τη σχέση της Λάρισας με τον Ιπποκράτη και τη σημασία αυτή η σχέση να αναδειχθεί και να εξελιχθεί, θα μιλήσει ο διακεκριμένος Λαρισαίος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.