Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, στα πλαίσια του «Λάρισα – η πόλη που μαθαίνει», διοργανώνει το 1ο φεστιβάλ νεολαίας στην πόλη της Λάρισας, όπου την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων του, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 - 19.00, φιλοξενεί την θεατρική Περιπατητική Παράσταση: «Στοχεύοντας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη». 

Η παράσταση εμπνέεται από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. με στόχο την υλοποίησή τους, το έτος 2030. Το κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει την παράσταση, θα πρέπει να βρίσκεται στο σημείο συνάντησης που είναι ο χώρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, έξω από το Θέατρο «Κώστας Τσιάνος», στις 18:00 όπου θα τους περιμένει ο οδηγός της παράστασης για να τους ταξιδέψει από σημείο σε σημείο της παράστασης. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί ξεκινά από τον Μύλο του Παππά, κατευθύνεται στο Φρούριο (Πλατεία Λαμπρούλη), κατεβαίνει στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο, περνάει από την Κεντρική Πλατεία και καταλήγει στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

Η παράσταση δομήθηκε με πολύ φαντασία και δημιουργικότητα, από τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου του Θεσσαλικού Θεάτρου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους κας Ειρήνης Ζγούρη.