Μια ποιητική ταινία χορού της χορογράφου Ρούλας Καραφέρη, σε συνεργασία με την μουσικό Ρούλα Πίκουλα, βασισμένη στο αισθητικό κόσμο του ομώνυμου τελευταίου βιβλίου του ποιητή Θάνου Γώγου, γυρίστηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για να στηρίξει τους καλλιτέχνες που πλήττονται από την πανδημία και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 5ου διακαλλιτεχνικού φεστιβάλ OPEN NIGHTS που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.

Η ταινία, μέσα από μια επιλογή από τα 17 ποιήματα του βιβλίου, ακολουθεί τον στόχο του ποιητή: να είναι ανοιχτή στην ερμηνεία και να είναι προσιτή πρώτα στις αισθήσεις και μετά στον στοχασμό.

H εικαστική εικόνα (κολλάζ από φωτογραφικές διαφάνειες/ ζωγραφική), η πρωτότυπη μουσική σύνθεση, ο διάχυτος λόγος του ποιητή και το σώμα που χορεύει, βάζουν τον θεατή μέσα σ’ ένα παιγνίδι συνειδητού και ασυνείδητου.

Το Ντακάρ είναι ένας φανταστικός κόσμος, μια βουτιά.
Είναι η μεταιχμιακή κατάσταση όπου δεν μπορούμε πια να έχουμε πίστη στους ανθρώπους και στις ιδέες που αγαπάμε, αλλά παράλληλα δεν μπορούμε και να εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους και αυτές τις ιδέες.

Η βουτιά είναι μεγάλη, η επένδυση είναι μεγάλη. Η αντίδραση σ’ αυτήν τη συναισθηματική δυστοπία είναι μια διαδρομή στο φως και στην “επιφάνεια”, εκεί που τα ασυνείδητα γίνονται συνειδητά και ο ήλιος μπορεί και πάλι να λάμψει.

Διάρκεια 20 λεπτά.

Σκηνοθεσία - Χορός: ΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΦΕΡΗ, Σύνθεση-Ηχητικός σχεδιασμός-Προγραμματισμός ΡΟΥΛΑ ΠΙΚΟΥΛΑ, Ποίηση: ΘΑΝΟΣ ΓΩΓΟΣ ( αποσπάσματα από το βιβλίο ΝΤΑΚΑΡ, εκδόσεις Μελάνι 2020), Αφήγηση: ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΖΑΦΕΤΑΣ-ΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΦΕΡΗ.

Σχεδιασμός κοστουμιού/ κατασκευή: FAB JONKERS, Βοηθός προβών: SIMONE WATERMAN, Styling κοστουμιού : ΜΑΡΙΑ ΡΑΠΤΟΤΑΣΙΟΥ, Εικαστικό περιβάλλον/κατασκευές διαφανειών : ΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΦΕΡΗ, Μίξη ήχου/ sound effects/ τεχνική υποστήριξη: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ, Κάμερα: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΣΟΥΛΗΣ, μοντάζ: OFF ART team, hair styling: BEKUTI

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και της ομάδας OFF ART.