Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αθλητές, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών έδωσαν το παρόν στη δράση αιμοδοσίας, συμμετέχοντας ενεργά και με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Η εθελοντική δράση αιμοδοσίας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώθηκε από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Την προσπάθεια αυτή υποστήριξαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, Αγιάς, Κιλελέρ, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύνδεση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο και τους εκπροσώπους των φορέων.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε τη σπουδαιότητα και την αξία των δράσεων αιμοδοσίας που υλοποιούνται ιδιαίτερα σε αυτές τις τόσο κρίσιμες συνθήκες που διανύει η χώρα μας και ευχαρίστησε όλους τους φορείς και τους πολίτες για τη σημαντική συμβολή και την έμπρακτη υποστήριξή τους στην υλοποίηση της δράσης.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, εξέφρασε από πλευράς του τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της σύμπραξης των υγειών δυνάμεων της χώρας μας και σε άλλες δράσεις.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Χαμόγελου του Παιδιού, υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Καθόλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς για τη πολύτιμη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση της δράσης: 1η Στρατιά Λάρισας, ξενοδοχείο «Διόνυσος», Ελληνικοί Χυμοί, Σαμαρίνα Νερά, Σβούρα Απολυμάνσεις.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλία
Τηλ.: 2410560900
Email: Thessalia@hamogelo.gr