Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ξεκίνησαν από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και λήγουν την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

Πιο αναλυτικά:

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό

- θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

- στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).

- μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.

Από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 21-6-2019 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (το ακριβές διάστημα θα ανακοινωθεί αργότερα), θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση το 2019)

Δικαιούχοι υποβολής Μ.Δ. ΓΕΛ για το 10% των θέσεων

Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο για το 10% έχουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ το 2017 ή το 2018, οι οποίοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.

Όσοι υποψήφιοι είχαν συμμετάσχει στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 ή του 2018 δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι φέτος για το 10% των θέσεων.

Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους ανωτέρω υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ αντίστοιχα, κατά προτίμηση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ή εκείνο της αποφοίτησής τους.

Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Μαρτίου είχαν δηλώσει υποψηφιότητα για νέα εξέταση και τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ προσέρχονται στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και εφόσον το δικαιούνται, όσοι δηλαδή είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ το 2017 ή το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι για το 10% των θέσεων υπάρχουν δύο ξεχωριστά Μ.Δ. ΓΕΛ.

- ένα για τους υποψηφίους έτους 2017 με 5 επιστημονικά πεδία και

- ένα για τους υποψηφίους έτους 2018 με 4 επιστημονικά πεδία (ίδιο με τους φετινούς υποψηφίους του 2019).