Με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και επίσημη δοξολογία στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 110 Π.Μ., ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας που τίμησε τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Τη δοξολογία τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, παρουσία των βουλευτών, Στέλλα Μπίζιου (ΝΔ) και Ευαγγελίας Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ), των δημάρχων, Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, Τεμπών, Γιώργου Μανώλη, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Παπά, στελεχών της ΠΑ και πολλών άλλων.

Στο μήνυμα του αρχηγού του ΓΕΑ τονίζεται “ο σκληρός αγώνας που δίνει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Ιπτάμενοί μας, οι Μηχανικοί μας, ώστε να αναχαιτίσουν κάθε ξένο αεροσκάφος που επιχειρεί να παραβιάσει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας”.

Ακολούθησε ξενάγηση στην Στατική Έκθεση της 110 Π.Μ., ενώ ξεναγήσεις μέχρι τις 5 το απόγευμα θα επιτρέπονται στο Χώρο Ιστορικών Εκθεμάτων «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος» του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, η είσοδος των επισκεπτών πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών ή οριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών για τους ενήλικες, και self test των τελευταίων 24 ωρών για τους ανήλικους έως 18 ετών.

ertnews.gr