Ήσυχη χαρακτηρίζεται η χθεσινή εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς σε 24 ώρες εισήχθησαν 10 ασθενείς με ήπια συμπτώματα Covid-19 και 4 με ύποπτα συμπτώματα.

Στις κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται 28 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κανένας ασθενής με μηχανική υποστήριξη εκτός ΜΕΘ, καθώς έχει αξιοποιηθεί ο χώρος των χειρουργείων. 77 άνθρωποι νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα.

Συγκρατημένη αισιοδοξία γεννά το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει σχετική μείωση των εισαγωγών, και φαίνεται πως προκύπτει ισοζύγιο εισιτηρίων και εξιτηρίων.

«Αυτό δεν είναι αρκετό και δεν κρίνεται από μία εφημερία», υποστηρίζει ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής και πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Καρακούσης.

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη χάριν της προσωπικής θυσίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για το 3ο κύμα της πανδημίας που αναμένεται τον Ιανουάριο. Κάθε κύμα είναι για μας πρόβα τζενεράλε», κατέληξε.

Το στοιχείο εκείνο που θα μας επιτρέψει να βάλουμε τέλος στην καραντίνα είναι η μείωση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ κατά 70% σημείωσε ο κ. Καρακούσης, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Συμφώνησε στην ανάγκη διαφώτισης του πληθυσμού για το εμβόλιο ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις των πολιτών αλλά και των ίδιων των υγειονομικών, καθώς, όπως παρατήρησε, υπάρχει μερίδα γιατρών που δεν έχουν πειστεί ακόμη και είναι φοβισμένοι.

«Χρειαζόμαστε χρόνο. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Και το 2021 θα είναι δύσκολο», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

ert.gr