Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται αρχές και υγειονομικοί φορείς της Π.Ε. Λάρισας, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων της covid-19 που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες και οδήγησε την περιοχή στο τρίτο πεδίο, αυτό της αυξημένης επιτήρησης.

Χθες το μεσημέρι και αφού πρώτα συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες της χώρας, ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των υγειονομικών φορέων της περιοχής, παρόντος και του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε πως η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και απαιτείται η αυστηρή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων.

Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να διεξαχθούν εντατικοί έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία, την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Αγοραστός έθεσε ως βασικό προαπαιτούμενο για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης, το οποίο επισήμανε και στον πρωθυπουργό, την άρση των γραφειοκρατικών εμπλοκών για την επιτάχυνση της διαδικασίας προμήθειας του νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο αυτό σύντομα αναμένεται να φθάσουν στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, τα οποία επίσης αναλαμβάνουν δράση στον τομέα της διάγνωσης, 1500 rapid test.

ert.gr