Σήμερα στις 20.00 το απόγευμα θα συνεχιστεί το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων που διεκόπη λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, με το θέμα της καθαριότητας να μην περνάει για ακόμα μια φορά αν και πρόθεση όλων είναι και ήταν η ανανέωση του στόλου.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης παρουσιάστηκαν ενωμένες και παρά τη χθεσινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν οι επικεφαλής με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, «χρυσή τομή» δεν βρέθηκε που είχε ως αποτέλεσμα η νέα πρόταση για δανεισμό που κατέθεσε η δημοτική αρχή να αποσυρθεί πριν περάσει στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Μάλιστα αρκετές φωνές ακούστηκαν στο τέλος, μίας γεμάτης με ένταση συνεδρίασης από τα πρώτα λεπτά, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν πως σπαταλήθηκε δίχως λόγο χρόνος, από τη στιγμή που η πρόταση αποσύρθηκε από τον δήμαρχο.

Ακυρώθηκε το Leasing

Με την καταψήφιση του leasing ξεκίνησε η διαδικασία όπου όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν ομόφωνα να ακυρωθεί και με τον Απόστολο Καλογιάννη, να δείχνει συγκατάβαση στα αιτήματα της αντιπολίτευσης, εξηγώντας παράλληλα πως η δημοτική αρχή θα βρει τους τρόπους για να ανανεωθεί ο στόλος στην καθαριότητα.

Η νέα πρόταση δανεισμού…

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, παρουσίασε μία νέα πρόταση δανεισμού, αυτή τη φορά ύψους 2,4 εκατ. ευρώ συν 500.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου. Με ένα δάνειο δεκαετίας με συνολική επιβάρυνση 40.000 ευρώ ανά έτος. Μάλιστα, ανέφερε πως η ανάγκη ήταν επιτακτική για να μην χαθεί χρόνος για να επιλυθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα υπάρχοντα προβλήματα.

Ενώ, πρόσθεσε πως είναι άγνωστο πότε θα εμφανιστούν οι επιχορηγήσεις στην καθαριότητα για να «κερδηθεί» ο χρόνος που δεν ήταν σύμμαχος.

…»τράκαρε» στην αντιπολίτευση

Από την πλευρά τους, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να βρεθεί μία λύση, δίχως ο Δήμος να χρεωθεί με ένα δάνειο, ζητώντας να γίνουν όλες οι διεργασίες από τις επιχορηγήσεις που θα έρθουν και τα ταμειακά διαθέσιμα.

Παράλληλα, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση που ήρθε από το ΥΠΕΣ ύψους 1,15 εκατ. ευρώ λίγο μετά την πρώτη πρόταση δανείου, χαρακτηρίζοντας τον δανεισμό επικίνδυνο για τον Δήμο.

Κατά της νέας πρότασης τάχθηκαν και η Λαϊκή Συσπείρωση, η ΠΡΑΞΙ, η «Ορμή ανανέωσης» και η «Λαρισαίων Κοινόν».

Πήγε για απόσυρση!

Ο Απόστολος Καλογιάννης βλέποντας πως οι υπόλοιπες παρατάξεις θα καταψήφιζαν τη νέα πρόταση δανεισμού, αποφάσισε να αποσύρει το θέμα, λέγοντας πως «δεν υπάρχει συναίνεση, αν και είναι αναγκαία στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν».

Βέβαια, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση αυτή, καθώς χάθηκε χρόνος δίχως τελικά να ψηφιστεί η πρόταση, ενώ είχαν ήδη τοποθετηθεί αρκετοί επί του θέματος.

Έτσι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απόσυρση του θέματος για να συνεχιστεί σήμερα στις 20.00 στο κτίριο της ΔΕΥΑΛ, με τα υπόλοιπα θέματα.

Ένταση Καλογιάννη-Βαϊούλη για την εμπλοκή εισαγγελέα

Αξίζει να σημειωθεί πως τα «αίματα άναψαν» όταν ο Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε προς τον Κώστα Βαϊούλη για την εμπλοκή του εισαγγελέα στα οικονομικά του Δήμου, λέγοντας «η νομιμότητά σας είναι οι εισαγγελείς», κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα, ενώ τον χαρακτήρισε κι ως ψεύτη αναφέροντας πως τα στοιχεία έχουν δοθεί.

Αυτό ήταν και αφορμή για να ακουστούν πολλές φωνές στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ που σιώπησαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Δεληγιάννη, που απείλησε με αναβολή αν δεν ησυχάσουν.

tinealarissa.gr