Χωρίς καθυστερήσεις θα δοθούν φέτος γεύματα σε περισσότερα από 185.000 παιδιά σε 1.227 σχολεία σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα από τον πρώτο μήνα του σχολικού έτους, ενώ όλες τις προηγούμενες σχολικές χρονιές η διανομή των γευμάτων γινόταν αρχές Νοεμβρίου, δηλαδή περίπου δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι.

Κύριος στόχος του Προγράμματος, που υλοποιείται από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α., είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων καθώς η επιλογή των σχολικών μονάδων γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι τα σχολικά γεύματα παράγονται την ίδια ημέρα με τη διανομή, αποκλειόμενης της μεθόδου ψύξης ή προκατάψυξης.

Η μεταφορά τους γίνεται σε ειδικά θερμικά κιβώτια, ώστε να διατηρείται η προβλεπόμενη θερμοκρασία και παραδίδονται στους μαθητές σε κλειστές ατομικές συσκευασίες.

Η σίτιση των μαθητών πραγματοποιείται εντός της σχολικής μονάδας, μετά τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων. Η παρασκευή των σχολικών γευμάτων πραγματοποιείται σε πιστοποιημένες μονάδες με κωδικό αριθμό έγκρισης (ΙΜΡ) από τον Ε.Φ.Ε.Τ. και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Nα θυμίσουμε ότι στο νομό Λάρισας το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 17 σχολικές μονάδες.

Ειδικότερα στο 11ο,15ο, 16ο, 17ο, 23ο, 26ο, 30ο, 31ο, 33ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, στο δημοτικό σχολείο Βερδικούσιας, Ευαγγελισμού, στο 2ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας, στο 1ο,2ο, 3ο, 4ο δημοτικό σχολείο Φαρσάλων και στο 3ο δημοτικό σχολείο Γιάννουλης.