Σε ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας σχετικά με τη λειτουργία των φαρμακείων τις ημέρες του Πάσχα αναφέρονται τα εξής:

"Σύμφωνα με τον Νόμο 4613/24-5-2019, Άρθρο 26 παρ.1 τα φαρμακεία απαγορεύεται να λειτουργούν στις κάτωθι αργίες εκάστου έτους, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων.

Την 25η Μαρτίου, τη Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα, την 15η Αυγούστου, την 25η και την 26η Δεκεμβρίου, την 1η Ιανουαρίου, την 6η Ιανουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαΐου, την 28η Οκτωβρίου κι του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου της πόλης και την ημέρα απελευθέρωσης της πόλης.

Δεν έχει υπάρξει κάποια διαφοροποίηση ως προς αυτό στις έκτακτες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Επομένως τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργήσουν μόνο τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Η κάλυψη όλων των περιοχών μέσα από  επαρκή αριθμό εφημερεύοντων φαρμακείων βρίσκεται συνεχώς υπό εξέταση στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην ομαλή πρόσβαση του πληθυσμού σε φάρμακα δεδομένων, μάλιστα των ιδιαίτερων συνθηκών τις οποίες βιώνουμε".