Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, τα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους σε καλύτερες τιμές, λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ισχύουν. 

Η λειτουργία της αγοράς, που είναι προαιρετική, επιτρέπεται από τις 11.00π.μ. έως τις 16:00μ.μ., σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας. 

Υπενθυμίζεται πως οι χειμερινές ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Λάρισα έχουν διάρκεια 15 ημερών, από την 1 έως τις 15 Νοεμβρίου 2021.

Επιπλέον, την σημερινή Κυριακή ανοικτά θα είναι και τα σούπερ μάρκετ με το ίδιο ωράριο, δηλαδή, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. 

Καθώς από εχθές, Σάββατο 6 Νοεμβρίου έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, η είσοδος στα καταστήματα γίνεται ως εξής: 

Για τους εμβολιασμένους πολίτες με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ για τους νοσήσαντες με το αντίστοιχο της νόσησης προ 30 ημερών και κατά το τελευταίο εξάμηνο. 

Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα με επίδειξη αρνητικού τεστ Covid-19 (PCR προ 72 ωρών ή rapid test προ 48 ωρών).

Οι ανήλικοι 4 έως 17 ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίζουν αρνητικό self-test προ 24 ωρών.

Επιπλέον, όσοι δεν διαθέτουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό), θα μπορούν να ψωνίζουν με click away, παραλαμβάνοντας στην είσοδο των καταστημάτων τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει είτε τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιχειρηματίες πρέπει να ζητούν την επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού και να προχωρούν σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας του πελάτη.

Σε περίπτωση ελέγχου και μη αντιστοίχισης των αναγραφόμενων στοιχείων του φυσικού προσώπου στο επιδεικνυόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με το αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας, επιβάλλεται στον πελάτη πρόστιμο 3.000 ευρώ και στην επιχείρηση πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Τέλος, σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την είσοδο των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ δεν απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού ή αποτελέσματος rapid test, εφόσον μπορούν οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται και να ψωνίζουν κανονικά.