Δέκα χρόνια κάθειρξης και 50.300 ευρώ χρηματική ποινή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας (Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019) σε έναν 49χρονο αλλοδαπό για υπόθεση ναρκωτικών που αφορούσε 2 κιλά ηρωίνης και περίπου 7 κιλά κάνναβης.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί πέρυσι το φθινόπωρο σε χωριό του νομού Λάρισας (επί του οδικού άξονα Λάρισας - Βόλου), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Όπως μάλιστα είχε ανακοινωθεί από την αστυνομία, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, σε περιβάλλοντα χώρο και αποθήκη αυτής, καθώς στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 2 κιλών και 130,7 γραμμαρίων, επτά νάιλον συσκευασίες με ποσότητες αποξηραμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 6 κιλών και 688,4 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, μεταλλική πρέσα, πρόσφορη για τυποποίηση – συσκευασία ναρκωτικών, μαχαίρι, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Το δικαστήριο του επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών και αποφάσισε να μην δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Με αυτήν την απόφαση ο άνδρας επιστρέφει στην φυλακή όπου βρίσκεται από τη στιγμή της σύλληψής του.

Κώστας Γκιάστας (Ρεπορτάζ του Κάμπου)